lørdag 16. mai 2009

Bekymringer

Håh, så mye det er å engste seg for som fersk hundeeier! For noen dager siden hadde Sassy litt mageproblemer. I hagen er det mye "festlig" gjemt under gresset (som etterlatenskaper fra nabolagets katter, o.l.) som Sassy har litt bedre forutsetninger for å finne enn jeg har. Og selv om jeg passer på, ser jeg ikke bortifra at hun har svelget noe før jeg har fått tatt det fra henne... Men til tross for diaré var allmenntilstanden god, så jeg prøvde å se det litt an, og ikke bli overhysterisk med en gang. Og joda, det gikk over. Men hun fikk en ormekur, for å roe matmors nerver.
Og i dag begynte Sassy plutselig å gå litt merkelig, og ble veldig opptatt av å vaske/bite på den ene poten. Jeg kjente engstelsen vokse med én gang... Kunne hun ha tråkket på noe skarpt og fått et kutt? Så jeg vasket, klipte og gransket poten nøye, men så ingenting. Hørte jeg dyrlege? Men neida, etterpå la Sassy seg til å sove, og da hun våknet var den dumme poten glemt. Ikke mer biting, og ganglaget var tilbake til den vanlige sjarmerende valpe-gangen. Og matmor puster lettet ut, frem til neste ting som dukker opp...
Men heldigvis er det ikke bare bekymringer. I forgårs tok vi trikken for første gang! Bare noen få minutter, men likevel! Trikken har kjørt forbi oss en del ganger tidligere, og i begynnelsen var det nok litt småskummelt, men nå går det greit. Såh, vi pakket ned leker og snop, og bega oss ut på eventyr. Sassy ble litt urolig innimellom av de høye lydene og bevegelsene, men jeg latet som ingenting, og med litt godbiter glemte hun det fort. Tror nok matmor var mer sliten enn Sassy da vi kom hjem. Men vi tar det gradvis og forsiktig, vi har god tid.
I går fikk vi besøk av husvertene Tove og Petter, og deres howavart-tispe Nala. Sassy lå og sov da de kom, så hun var litt skeptisk til Nala med det samme hun våknet. (Nala er jo diiiger i forhold) Men etterhvert ble Sassy litt mer komfortabel, og herjet med Petter og terget Nala. Det var kjempekult! Til slutt hadde det vært så gøy at Sassy sovnet, stakkars liten. Vi tar gjerne flere play-dater med Nala!
Og nå har vi klippet litt plen med den nye gressklipperen. Jeg sier vi, for Sassy har diltet etter meg, og antagelig lurt på hvorfor matmor fulgte etter den bråketingen der. Og jeg har hatt et halvt øye på klippingen, og fullt fokus på hvor den lille pelsdotten var, så ikke hun skulle bli tatt med i dragsuget. Men hun er i hvert fall ikke redd, og det er jo bra.
I morgen er det 17. mai, det blir nok en rolig dag for vår del. Lounging i hagen dersom været er bra, og joggebukse og 17.mai-sending på NRK dersom det regner. Jeg tror nok Oslo sentrum blir litt mye for en 9 uker gammel sjel. Vi får ta det igjen med 17.mai-frokost til neste år!

Håj, du er stor, altså!Kan jeg få låne pinnen din, værsåsnill?Verdens beste hodepute!


1 kommentar:

  1. Hei, hvordan går det med dere? sassy blitt stor og fremdeles rampete? Klem fra oss i horten

    SvarSlett